juli 12, 2021

Bluezoning

Geïnspireerd door de bluezones en gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten wil ik laten zien dat je niet per se op een Grieks eiland moet wonen om een gezonde gelukkige levensstijl te volgen. Bluezoning combineert de bluezone levensstijl met de hectische moderne wereld van vandaag.

Bluezoning
Photo by Antonio Gabola / Unsplash


Gezond en gelukkig oud worden, wie wil dat niet.  In onze moderne wereld is oud zijn een synoniem geworden van mindere levenskwaliteit en steeds meer pijntjes, kwaaltjes en ziektes. Iets wat we in onze maatschappij min of meer hebben geaccepteerd, maar daardoor accepteren we ook dat ouderdomskwaaltjes steeds vaker voor komen op steeds jongere leeftijd.


Wat als ik je vertel dat er ook plekken op de wereld bestaan waar dit niet vanzelfsprekend bij het ouder worden past.  Plekken waar niet alleen opvallend veel honderdjarige leven maar dit ook nog in goede gezondheid.


Welkom in de bluezones


Welke bluezones zijn er?Tot nu toe zijn er wereldwijd 6 officiële blauwe zones.

  • Sardinië (Italie);
  • Okinawa (Japan);
  • Loma Linda (Californië);
  • Nicoya (Costa Rica);
  • Ikaria (Griekenland).

Bluezoning

Geïnspireerd door deze plekken en gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten wil ik laten zien dat je niet per se op een Grieks eiland of een Italiaanse berg moet wonen om dezelfde gezonde gelukkige levensstijl te volgen. Met bluezoning probeer juist de bluezone levensstijl te combineren met de hectische moderne wereld waarin de meeste van ons leven.